Mainos
Mainos

Merihädässä Gotlannin lähellä ollut rahtialus on päässyt satamaan

Jouluaattona Gotlannin lähellä merihätään joutunut rahtialus on saapunut Liepajan satamaan, kertoo Latvian rannikkovartiosto.

Brittiläinen Scot Isles -rahtialus kallistui pahasti myrskyssä Gotlannin itäpuolella aattoaamuna. Alus pyysi apua, kun sen puutavaralasti oli päässyt liikkumaan kovassa merenkäynnissä aluksen toiselle laidalle. Alus oli matkalla Riiasta Rochesteriin Kaakkois-Englantiin.

Aattoaamuna aallonkorkeus oli 3-5 metriä, alueella oli sumua ja näkyvyys oli huono. Tuuli puhalsi noin 15 metriä sekunnissa.

Latviasta laivaa vastaan lähetettiin meripelastusalus sen jälkeen, kun Ruotsin ilma- ja meripelastuskeskus oli saanut hätäviestin alukselta. Latvian laivaston meripelastushelikopteri oli valmiina evakuoimaan aluksen miehistön, mutta aluksen kapteeni vakuutti ohjaavansa aluksen satamaan. Muun muassa matkustajalautta Regina Baltica oli valmiina miehistön evakuointiin, johon ei kuitenkaan ryhdytty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme