Mainos
Mainos

Merijalkaväellä oma "Haippirinki" – satoja yhdysvaltalaissotilaita epäillään törkeän sisällön levittämisestä

Yhdysvalloissa tutkitaan tapausta, jossa useita merijalkaväen sotilaita epäillään palveluksessa olleiden naisten alastonkuvien levittämisestä. 

Kuvia jaettiin tutkintaraportin mukaan salaisessa Facebook-ryhmässä, johon epäillään kuuluneen jopa 30 000 jäsentä. Tutkinnan kohteena on satoja merijalkaväen sotilaita. Ryhmä perustettiin vuonna 2015 ja se oli avoin vain miespuolisille sotilaille. 

Asiasta kertoo The Verge -sivusto

Entinen sotilas on kertonut Reddit-sivustolla ryhmän julkaisujen karusta sisällöstä. Facebookissa jaettiin naissotilaiden alastonkuvia ilman heidän lupaansa ja salaa julkisilla paikolla otettuja kuvia. Lisäksi jäsenet suolsivat sivustolle kommentteja raiskaamisesta ja rasistista sisältöä. 

Kymmeniä naisia kommentoitiin ryhmässä heidän omilla nimillään ja heistä jaettiin arkaluontoista tietoa. Lopulta armeija pääsi ryhmän jäljille ja tutkinta on nyt käynnissä. Ainakin yksi sotilas on saanut potkut palveluksesta kuvien jakamisen takia. 

Naisten salakuvaaminen on ollut Suomessa viime päivät tapetilla juontaja Axl Smithin oikeudenkäynnin ja hänen niin sanotun Haippirinkinsä takia

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme