Mainos
Mainos

Merimiesten vaimot: Kukaan ei kertonut meille

Arctic Sea -aluksen miehistön puolisot ihmettelevät, miksi kukaan ei kertonut heille, että miehistö on saatu pelastettua. Tieto tuli uutisiin vasta maanantaina noin kello 16.30 Suomen aikaa, vaikka laiva löytyi jo puoliltaöin Suomen aikaa.

- Olemme saaneet kaiken tiedon vain uutisista, meille kukaan ei ilmoittanut tai puhunut mitään, sanoo yhden Arctic Sealla työskennelleen miehen puoliso Irina Kuznetsova Rosbalt-uutistoimiston mukaan.

- Kaikki tieto on tullut joko medialta tai (Sofraht-uutiskirjeen päätoimittajalta Mihail) Voitenkolta, Kuznetsova sanoo. Hän huomauttaa, ettei yksikään omainen ole voinut olla hetkeäkään rauhallisin mielin tietämättä miehistön kohtaloa.

Venäjän mediassa Arctic Sean löytyminen kerrottiin näyttävästi kaikissa pääuutislähetyksissä, joskin menestystä varjostivat useat suuret suru-uutiset, muun muassa Jenisei-joella tapahtunut tuhoisa vesivoimalaonnettomuus sekä Ingushiassa tehty pommi-isku.

Virallinen Venäjä hehkuttaa operaatiota

Venäjän johto ei salaillut tyytyväisyyttään kadonneen Arctic Sea -aluksen etsintäoperaation onnistumisesta.

Venäjän Nato-lähettilään Dmitri Rogozinin mukaan Arctic Sean pelastusoperaatio todisti maailmalle, että Venäjä on kykenevä toimimaan nopeasti suojellakseen maansa etuja ja Venäjän kansalaisia missä päin maailmaa tahansa.

- Venäjä ei ole ainoastaan todistanut kykyään toimia missä päin maailmaa tahansa, vaan olemme myös todistaneet yhteistyökykymme muiden isojen toimijoiden kanssa, mukaan lukien sotilasliitto Nato joka on auttanut meitä täsmällisen sijainnin arvioinnissa, Rogozin sanoi.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme