Mainos
Mainos

Merirosvot vaanivat maailman merillä

Merirosvous lisääntyi alkuvuodesta maailman valtamerillä. Vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana merirosvoustapausten määrä kasvoi yli neljänneksen verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Kansainvälisen kauppamerenkulkutoimiston IMB:n julkistaman raportin mukaan merirosvoustapauksia oli alkuvuonna 344, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli 271. Hyökkäykset ovat myös hälyttävästi väkivaltaistuneet. 20 miehistönjäsentä on tapettu hyökkäyksissä tänä vuonna. Viime vuonna vastaavana aikana tapettiin kuusi ihmistä.

Merirosvouksen kohteeksi joutuvat erityisesti proomut ja hinaajat, jotka ovat helppoja kohteita saalistajille. Alkuvuonna merirosvouksia oli ennätysmäärä. Tätä useampia tapauksia ei ole tilastoitu vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana sinä aikana, kun IMB on tilastoinut tapauksia. Tilastointi aloitettiin vuonna 1991.

IMB saa tiedon kaikista raportoiduista merirosvoustapauksista ympäri maailman. Laivoihin kohdistuneet hyökkäykset ovat yleisimpiä Indonesiassa.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme