Mainos
Mainos

Merkel: Britannia ei voi poimia rusinoita pullasta

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, ettei Britannia pääse brexitin jälkeen poimimaan rusinoita pullasta.

Merkel sanoi Saksan liittopäivillä, ettei Britannia voi odottaa pääsevänsä irti velvoitteista, mutta säilyttävänsä EU-jäsenyyden tuomat oikeudet.

– Me varmistamme, että neuvottelut eivät salli rusinoiden poimimista pullasta. Pitää olla selvä ero maiden välillä riippuen siitä, haluavatko ne olla Euroopan unionin perheen jäseniä vai eivät.

Merkel ilmoitti tekevänsä kaikkensa estääkseen EU:n hajoamisen. Hän torjui myös ajatuksen, että Britannian kanssa käytäisiin alustavia neuvotteluja ennen virallista eroilmoitusta.

– EU on riittävän vahva kestämään Britannian lähdön. Se on myös riittävän vahva puolustaakseen etujaan maailmalla jatkossakin, Merkel linjasi.

EU-parlamentin huippukokousta edeltävässä istunnossa komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kehotti Britannian pääministeri David Cameronia selventämään nopeasti, milloin Britannia aikoo lähteä EU:sta. Myös Juncker korosti, ettei neuvotteluja käydä ennen kuin britit pyytävät eroa. Hän sanoi kieltäneensä komissaareja käymästä asiaa koskevia keskusteluja Britannian hallituksen kanssa.

Juncker kuittaili parlamentissa Britannian lähdön puolesta kampanjoineelle Britannian itsenäisyyspuolue Ukipin johtaja Nigel Faragelle.

– Olen hyvin yllättynyt että te olette täällä. Te taistelitte eron puolesta, miksi olette täällä, Juncker kummasteli.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme