Mainos
Mainos

Merkel ja Hollande neuvottelevat pakolaiskiintiöistä

Saksan ja Ranskan johtajat neuvottelevat tänään Euroopan pakolaiskriisistä Berliinissä.  

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande keskustelevat muun muassa EU-maiden pakolaiskiintiöistä. Lähde Hollanden kansliasta kertoo, että Hollande ja Merkel haluavat yhtenäistää EU:n turvapaikkapolitiikkaa.  

-Tilanne ei ratkea itsestään. EU:n tähän mennessä tekemät päätökset ovat riittämättömiä ja liian hitaita, lähde kertoo. 

Lähteen mukaan Ranska ja Saksa haluavat vauhdittaa uusien vastaanottokeskusten perustamista Kreikkaan ja Italiaan, jotta turvapaikanhakijat pystyttäisiin erottamaan laittomasti Eurooppaan pyrkivistä.  

Lisäksi Merkel ja Hollande haluavat laatia listan maista, joiden kansalaisia ei hyväksyttäisi turvapaikanhakijoiksi muuten kuin erityistapauksissa. Tämä saattaa viitata muun muassa Balkanin maihin, joista tehdään paljon turvapaikkahakemuksia Saksaan.  

Guardianin mukaan esimerkiksi heinäkuussa Saksan saamista turvapaikkahakemuksista liki 40 prosenttia tuli Albaniasta, Bosnia-Hertsegovinasta, Kosovosta, Makedoniasta, Serbiasta ja Montenegrosta. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot