Mainos
Mainos

Merkel ja Hollande vaativat EU:lta yhteisiä toimia pakolaiskriisissä

Euroopan pahimpaan pakolaiskriisin etsittiin maanantaina ratkaisuja Berliinissä, kun Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasivat keskustellakseen tilanteesta.   

Merkel ja Hollande vaativat tapaamista edeltävässä lyhyessä lausunnossaan EU:lta yhtenäisiä toimia ratkaistakseen pahimman pakolaiskriisin sitten toisen maailmansodan, kertoi uutistoimisto AFP.   

- Meidän täytyy luoda yhtenäinen käytäntö oikeudesta hakea turvapaikkaa, Hollande sanoi.   

Merkel korosti, että Saksa ja Ranska odottavat kaikilta EU-mailta, että maat mukauttavat olemassa olevia pakolaiskäytäntöjään.   

Uutistoimistolähteiden mukaan Ranska ja Saksa haluavat myös vauhdittaa uusien vastaanottokeskusten perustamista Kreikkaan ja Italiaan, jotta turvapaikanhakijat pystyttäisiin erottamaan muista Eurooppaan pyrkivistä. 

Lisäksi Merkel ja Hollande haluavat laatia listan maista, joiden kansalaisia ei hyväksyttäisi turvapaikanhakijoiksi muuten kuin erityistapauksissa. Tämä saattaa viitata muun muassa Balkanin maihin, joista tehdään paljon turvapaikkahakemuksia Saksaan. Tapaamisessa oli määrä keskustella myös EU-maiden pakolaiskiintiöistä.  

Hollanden ja Merkelin tapaamiselta odotettiin uusia avauksia Euroopan pakolaiskriisin helpottamiksi, kun paine EU:n rajoilla kasvoi entisestään.  

Italia pelasti viikonloppuna Välimereltä yhden päivän aikana yli 4000 ihmistä. Serbia kertoi, että maahan oli saapunut viikonlopun aikana yli 5000 pakolaista Kreikan ja Makedonian kautta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme