Mainos
Mainos

Merkel Syyriasta: Sotilasoperaatioita tarvitaan – eivät silti ratkaise tilannetta

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan sotilasoperaatiot ovat Syyriassa tarpeellisia, vaikka ne eivät tuokaan ratkaisua maan tilanteeseen.

Poliittiseen ratkaisuun tähtäävään neuvonpitoon tarvitaan myös Syyrian presidentin Bashar al-Assadin johtama hallitus sekä opposition edustus, Merkel sanoi radiohaastattelussa.

Hänen mukaansa Venäjän, Yhdysvaltain, Saudi-Arabian ja Iranin rooli neuvotteluissa on tärkeä, samoin kuin Saksan, Ranskan ja Britannian.

Ranskan pääministeri Manuel Valls kehottaa Venäjää kohdistamaan ilmaiskunsa Syyriassa vain äärijärjestö Isisin jäseniä vastaan.

Valls toisti Japanin-vierailullaan Ranskan presidentin aiemmin esittämän kannan. Valls pyysi myös Venäjää säästämään Syyrian siviilit iskuilta.

Venäjä on ilmoittanut kiihdyttävänsä ilmaiskuja Syyriassa. Sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän mukaan iskuissa on kuollut nelisenkymmentä siviiliä. Britannian tiedustelun mukaan vain pieni osa Venäjän iskuista Syyriassa kohdistuu Isisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme