Mainos
Mainos

Lähteet: Merkel tavoittelee neljättä kautta liittokanslerina

Liittokansleri Angela Merkel, 62, tavoittelee jälleen kristillisdemokraattisen CDU-puolueen puheenjohtajuutta, uutisoi muun muassa Süddeutsche Zeitung. Hän havittelee samalla neljättä kautta liittokanslerina.

Merkel on kertonut asiasta median mukaan puolueensa puheenjohtajistolle.

Merkelin on määrä pitää illalla CDU:n kokouksen yhteydessä lehdistötilaisuus. Jo ennalta on arveltu, että hän ilmoittaa tilaisuudessa jatkoaikeistaan. Merkelin suunnitelmia on arvailtu kuukausien ajan, sillä häntä ja ylipäätään Saksan politiikkaa pidetään tärkeänä Euroopan vakauden kannalta.

Nykyisen hallituskoalition suosio punnitaan ensi vuonna liittopäivävaaleissa.

Merkelin suosiota on Saksassa viime aikoina jäytänyt hänen pakolaispolitiikkansa. CDU on kokenut takaiskuja viime aikojen osavaltiovaaleissa. Kristillisdemokraattien baijerilaisessa sisarpuolueessa CSU:ssa on myös ilmennyt avointa kapinointia Merkeliä vastaan. CSU on vaatinut tiukkoja rajoituksia Saksaan päästettävien turvapaikanhakijoiden määrään.

Toisaalta politiikan tarkkailijat arvelevat, että saksalaiset saattavat valita vaaleissa sittenkin Merkelin tarjoaman vakauden, kun ulkomaailmaa ravistelee muun muassa Britannian brexitin ja Yhdysvaltain presidentinvaalien synnyttämä epävarmuus.

Merkel on ollut CDU:n puheenjohtaja vuodesta 2000 ja johtanut Saksaa vuodesta 2005. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme