Mainos
Mainos

Merkel tuskastui: Venäjä-neuvotteluissa ei minkäänlaista edistystä

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoittaa, että Venäjää uhkaavat ensi viikolla uudet pakotteet, jos se ei lähipäivinä suostu siihen, että diplomaattista ratkaisua Ukrainan kriisiin etsivä yhteysryhmä perustetaan. 

-Liki viikko sitten sanoimme, että jos emme onnistu muutaman päivän sisällä, meidän on harkittava pakotteiden toista vaihetta. Kuusi päivää on kulunut, ja meidän on tunnustettava - vaikkakin jatkamme edelleen yrityksiämme yhteysryhmän muodostamiseksi - ettemme ole edistyneet yhtään, sanoi Puolassa vieraileva Merkel. 

Jos edistystä ei saavuteta maanantaihin mennessä, EU:n ulkoministerit määräävät käyttöön muun muassa viisumikiellon ja varojen jäädyttämisen sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat olleet vastuussa Venäjän toimista Ukrainaa vastaan.  

Ulkoministerit keskustelevat pakotteista kokouksessaan ensi viikon torstaina. Samaisessa kokouksessa voidaan jo hyväksyä sopimus Ukrainan ja EU:n poliittisesta lähentymisestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme