Mainos
Mainos

Merkel vaati Putinia hillitsemään Itä-Ukrainan separatisteja

Saksan liittokansleri Angela Merkel on vaatinut jälleen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin hillitsee Itä-Ukrainan separatisteja.

Merkel painotti puhelinkeskustelussa Putinille, että Ukrainan hallituksen joukkojen ja separatistien tulitauosta täytyy pitää tiukasti kiinni.

Merkelin mielestä Venäjän ja Ukrainan rajaa pitää vartioida huolellisesti, missä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöllä Etyjillä on merkittävä rooli. Saksa tukee Etyjin operaatiota, jossa haravoidaan alueita, joilla tulitaukoa on rikottu.

Eilen ainakin kymmenen ihmistä kuoli Donetskissa Itä-Ukrainassa, kun kranaatit osuivat pikkubussiin ja koulun leikkikentälle. Sodan osapuolet syyttivät tulituksesta toisiaan. Hallituksen joukot ja separatistit ovat syytelleet toisiaan myös siitä, ettei aseita ole vedetty pois taistelualueilta eikä puskurivyöhykettä luotu tulitaukosopimuksen mukaisesti.

Ukraina, Venäjä ja kapinalliset sopivat aiemmin 30 kilometrin levyisen puskurivyöhykkeen perustamisesta rintamalinjalle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme