Mainos
Mainos

Saksa puolustaa EU-maiden ja Venäjän energiayhteistyötä – toistaiseksi

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan EU-maiden on arvioitava uudelleen energiayhteistyötään Venäjän kanssa, jos Venäjä ei muuta toimintatapaansa Ukrainassa.  

Merkel kommentoi Fennovoiman ydinvoimahanketta lehdistötilaisuudessa tavattuaan pääministeri Alexander Stubbin (kok.) Berliinissä. Merkel kuitenkin huomautti, että miltei jokaisella EU-maalla on energiakytköksiä Venäjään ja yhteistyön jatkaminen on kaikille osapuolillle eduksi.  

- Tarkoituksena ei ole kokonaan katkaista riippuvuussuhdetta, Merkel vastasi suomalaistoimittajien kysymykseen Suomen ja Venäjän välisestä ydinvoimayhteistyöstä.  

- Meidän on kuitenkin mietittävä, täytyykö energiapolitiikkaa muuttaa keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä, jos Venäjä jatkaa oleellisten periaatteiden loukkaamista Ukrainassa.  

Stubb sanoi, että hän ei keskustellut Fennovoimasta Merkelin kanssa lainkaan, vaikka EU:n energiapolitiikasta vaihdettiin ajatuksia. Fennovoimaa koskeva periaatepäätös ja sen ajoitus on herättänyt keskustelua myös EU-tasolla ja kansainvälisessä mediassa.  

Stubb ja Merkel olivat yhtä mieltä siitä, että EU:lla ei ole mitään syytä muuttaa pakotepolitiikkaansa Venäjää vastaan, sillä Ukrainan konflikti ei ole rauhoittunut.  

EU-suurlähettiläät kokoontuvat huomenna arvioimaan Ukrainan rauhansuunnitelmaa ja tuoreimpien Venäjä-pakotteiden tarpeellisuutta. Pakotteita ei olla purkamassa, sillä päätös vaatisi EU-maiden yksimielisyyden.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot