Mainos
Mainos

Merkelille povataan selvää vaalivoittoa Saksassa

Liittokansleri Angela Merkel johtaa selvästi mielipidemittauksia kaksi kuukautta ennen Saksan liittopäivävaaleja. Tuore mielipidetiedustelu povaa Merkelin jatkavan toiselle kaudelle selvällä äänienemmistöllä, sillä Stern-lehden ja RTL-televisiokanavan kyselyn vastaajista jopa 58 prosenttia ilmoitti tukevansa Merkeliä. Toiseksi vaihtoehdoksi nimettyä ulkoministeri Frank-Walter Steinmeieriä kannatti vain 17 prosenttia vastannesta.

Merkel on onnistunut nostamaan kannatustaan alkuvuodesta kahdella prosentilla, missä Steinmeierin suosio on laskenut kolmisen prosenttia. Hänen suosionsa on näin ollen alimmillaan yhteentoista kuukauteen.

Suosiotaan ovat kasvattaneet myös liittokanslerin keskustaoikeistolaiset kristillisdemokraatit (CDU/CSU), joita kannattaa kyselyn mukaan nyt 38 prosenttia vastaajista. Steinmeierin sosiaalidemokraattien kannatus pysyi 23 prosentissa.

Muista puolueista Saksan vihreät näyttäisivät saavat 12 prosentin kannatuksen ja vasemmisto 9 prosentin kannatuksen.

Saksan liittopäivävaalit pidetään 27. syyskuuta. Toisin kuin Suomen järjestelmässä, Saksan liittopäivävaaleissa äänestetään puoluetta, ei henkilöä.

Stern-lehden ja RTL-televisiokanavan mielipidetiedusteluun haastateltiin yli 2500:ta saksalaista.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme