Mainos
Mainos

Mers-virus ei pelota suomalaisia matkailijoita

Etelä-Koreassa mylläävä mers-virus ei ole säikäyttänyt suomalaisia matkailijoita. 

-Mers-virus on aiheuttanut joitain yksittäisiä peruutuksia reittilennoille Etelä-Koreaan, kertoo yhtiön mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist.  

Finnair lentää suoria reittilentoja Helsingistä Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin useita kertoja viikossa.

Tallqvistin mukaan Finnair ei ole ryhtynyt erityisiin toimenpiteisiin mers-viruksen varalta.   

Finnairilla on pysyvät toimintaohjeet joita sovelletaan, jos yhtiön lennolla epäillään tartuntaa.  

Etelä-Koreaan matkustavien tarkkaa määrää on vaikea arvioida, sillä suurin osa maahan matkaavista tekee reissunsa omatoimisesti, kertovat useat suomalaiset matkanjärjestäjät.  

Suomalaisten matkanjärjestäjien tietoon ei ole tullut mers-viruksen leviämisestä johtuvia matkojen peruutuksia.  

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Etelä-Koreaan matkoja varanneet turistit ovat tiettävästi peruneet reissujaan. Muun muassa Singapore on ilmoittanut, ettei sieltä tehdä luokkaretkiä Etelä-Koreaan viruksen takia. Lähialueista ainakin Hongkong on kehottanut välttämään matkustamista Etelä-Koreaan.  

Suomen ulkoasianministeriön matkustustiedotteen mukaan Etelä-Koreaan on turvallista matkustaa. 

Ministeriö suosittelee huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään huonosti kypsennettyä lihaa. Myös läheistä kontaktia hengitystiesairauksista kärsiviin ihmisiin tulee välttää.  
  

Terveysministeri: Taudin leviämishuippu saavutetaan lähipäivinä    


Etelä-Korean terveysministeri Moon Hyung-pyo arvioi paikalliselle uutistoimisto Yonhapille, että taudin leviämishuippu saavutetaan lähipäivinä.

Moon perustelee väitettään sillä, ettei tauti ole tähän mennessä levinnyt eristettyjen sairaaloiden ulkopuolelle.  

Mers-tartuntojen määrä on noussut 87:ään, kertoo uutistoimisto Reuters. Etelä-Korea ilmoitti tänään kuudennesta tautiin kuolleesta.  

Etelä-Koreassa on arviolta 2500 ihmistä karanteenissa mersin leviämisen estämiseksi. Suurin osa heistä on karanteenissa kotonaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot