Mainos
Mainos

Meteorologi: Indonesiassa monsuunikausi - yläilmoissa jäätävää

Kadonneen AirAsian matkustajakoneen reitillä sää oli hyvin sateinen ja liikkeellä oli voimakkaita ukkoskuuroja.

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että Indonesiassa on tällä hetkellä käynnissä monsuunikausi. Voimakkaita kuurosateita tulee päivittäin, varsinkin iltapäivisin.

– Jos vertaa Suomen kesäisiin sateisiin, niin tuolla alueella pilvien korkeushan yltää jopa viiteentoista kilometriin. Nousuliikkeet ovat siellä meitä voimakkaampia. Tämä tarkoittaa sitä, että sadekertymät ovat huomattavasti suuremmat.

Mäntykannas kertoo, että vettä saattaa sataa yhdestä kuurosta useampi sata millimetriä. Salamointi on eritttäin voimakasta. Pilvien ollessa hyvin korkealla, pilven huipulla lämpötila on matala ja jäätymistä esiintyy.

– Koneen katoamishetkellä oli voimakkaita ukkoskuurosoluja liikkeellä. Pilvet olivat korkealla ja lämpötila matalalla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot