Mainos
Mainos

Meteorologi Irmasta: Näin lähellä Floridan Key Westiä ei ole riehunut yksikään nelostason hurrikaani 57 vuoteen

Floridaa lähestyvä Irma-hurrikaani on monessa mielessä historiallinen. Yhdysvaltain Weather Channelin meteorologin mukaan vastaavanlainen hurrikaani ei ole edes uhitellut niemimaata 57 vuoteen.

Meteorologi Jonathan Erdman twiittaa, että 120 kilometrin päässä Floridan eteläisistä Key Westin saarista on historiassa havaittu vain kuusi nelosluokan, eli toiseksi hurjimman kategorian hurrikaania.

Irma on alueen ensimmäinen nelosluokan hurrikaani sitten Donnan, joka iski Key Westin lähelle 29. elokuuta 1960. Sitä ennen alueella oli riehunut yhteensä viisi nimeämätöntä nelosluokan hurrikaani vuosina 1910, 1919, 1926, 1935 ja 1948.

Aiempina vuosisatoina Floridan rannikkoaluetta suojanneet koralliriutat ovat tuhoutuneet aikain saatossa, ja tämä on mahdollistanut myrskyjen yleistymisen. Tästä aiheesta lisää aiemmassa jutussamme.

Irman on määrä iskeä Floridan Key Westiin noin kello 14 Suomen aikaa sunnuntaina.

Täsmennetty otsikkoa kello 16.39, kyse Floridan Key Westistä, ei koko Floridan osavaltiosta, jota hurrikaani Andrew runteli vuonna 1992.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme