Mainos
Mainos

Meteorologi: Turkissa pian enemmän lunta kuin Etelä-Suomessa

Lumisateita ennustetaan tällä viikolla aina Turkkiin ja Israeliin asti. Yhdysvalloissakin lunta on tullut Teksasia myöten.

Lunta tulee nyt yllättävän etelässä. Kylmä ilma on päässyt virtaamaan Suomesta aina Mustallemerelle saakka.

– Kun tämä kylmä ilma virtaa lämpimän Mustanmeren yli, syntyy voimakkaita lumi- ja räntäkuuroja. Turkissa Istanbulissakin voi lähipäivinä sataa sakeasti lunta, mutta varsinkin Turkin Mustanmeren rannikko ja vuoristo voivat saada monta kymmentä senttimetriä lunta. Siellä on siis pian enemmän lunta kuin meillä Etelä-Suomessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Perjantaina kylmä ilma on edennyt jo Välimeren itärannikolle. Lunta voi tulla kohtalaisesti jopa Syyriassa ja Libanonin ja Israelin vuoristoalueilla.

Myös Yhdysvalloissa on ollut laajalti kylmää. Sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa voimakas matalapaine on imaissut jälkipuolellaan kylmää ilmaa etelään.

– Yhdysvalloissakin kylmää ilmaa on lurahtanut yllättävän etelään. Lunta on satanut muun muassa Teksasissa ja nyt lumisadealue on edennyt itään rannikolle. Tiistaina New Yorkin osavaltiossa sekä muissa koillisosavaltioissa tulee vielä paikoin kymmenisen senttimetriä lunta. Sen jälkeen lumisateet jäävät lähelle Kanadan rajaa ja eteläiset osavaltiot kuten Teksas lämpenevät vähitellen, sanoo Pekka Pouta.

Katso videolta, miten lumisateet etenevät Välimeren itäosassa ja Yhdysvalloissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme