Mainos
Mainos

Metrojet-turman uhrien ruumiita tutkitaan Pietarissa

Kaikkiaan 144 Metrojet-lentoyhtiön turman uhrtia on tänään tuotu Pietariin, kertoo RIA Novosti -uutistoimisto. Toinen lento tulee tänä iltana.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan kaikki ruumiit kuljetetaan Pietariin kuolinsyytutkimukseen. 

Televisioyhtiö BBC:n mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että kone hajosi jo ilmassa. 224 uhrista suurin osa oli venäläisiä. Joukossa oli neljä ukrainalaista ja yksi valkovenäläinen. 

Koneen kunnosta on tullut ristiriitaisia tietoja. Metrojet-yhtiön johto vakuuttaa, että kone oli erinomaisessa kunnossa, eikä sen hajoamien ilmassa itsestään ole mitenkään mahdollista. Yhtiö sulkee myös pois pilotin virheen ja uskoo että vain ulkoinen isku on voinut pudottaa koneen. 

Sen sijaan venäläinen tv-kanava NTV siteeraa koneen perämies Sergei Trukatshevin puolisoa Natalia Trukatshevaa, jonka mukaan perämies oli ennen lentoa valittanut koneen kunnosta. 

– Tyttäremme soitti hänelle ennen lähtöä. Hän sanoi ennen lentoa, että koneen tekninen kunto jätti paljon toivomisen varaa, Trukatsheva kertoi NTV:lle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme