Mainos
Mainos

Metsäpalojen piinaaman Kalifornian kannabisyrittäjät huolissaan satonsa puolesta

Kalifornian eteläosissa riehuvat metsäpalot ovat saaneet osavaltiossa hiljattain laillistettua kannabista kasvattavat yritykset huolestuneiksi satonsa puolesta.

Uudet metsäpalot tulivat vaikeaan aikaan, sillä osavaltiossa ollaan vasta toipumassa kaksi kuukautta sitten Kalifornian pohjoisosissa tuhoa kylväneiden palojen jäljiltä. Palot vaativat yli 40 ihmisen hengen ja tuhosivat myös osavaltion pohjoisissa osissa sijaitsevia kannabisviljelmiä.

Kannabisyrittäjät pelkäävät myös, että laajojen metsäpalojen savu voi vahingoittaa satoa, vaikka tuli ei yltäisikään viljelyksille asti. Kannabiksen lääkekäyttö hyväksyttiin Kaliforniassa vuonna 1996 liittovaltion kiellosta huolimatta.

Viime vuonna osavaltio laillisti myös aineen viihdekäytön aikuisille. Tämän jälkeen osavaltio on luonut kannabiksen kasvattamiselle säännöt sekä mahdollistanut aineen myynnin. Samaan aikaan osavaltiossa on arvioiden mukaan eniten myös luvatta kannabista kasvattavia ihmisiä.

Kasvattajien etujärjestön edustaja Hezekiah Allen uskoo, että yli 55 000 ihmistä kasvattaa Kaliforniassa kannabista.

– Tämä vuosi on ollut täynnä sekä erittäin hyviä että erittäin huonoja hetkiä. Olemme edistyneet niin paljon toimialan tulevaisuuden kehittämisessä, Allen toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme