Mainos
Mainos

Metsäpalot leviävät Espanjassa

Metsäpalot ovat riistäytyneet hallinnasta Katalonian alueella Koillis-Espanjassa niin, että yli 300 ihmistä on jouduttu evakuoimaan.

Yli 7500 hehtaaria metsä- ja pensasalueita on jo joutunut liekkien valtaan Cardonan ja Segarran ympäristössä Barcelonasta länteen. 25 kilometrin levyinen tulirintama lähestyy Freixenet de Solsonesin aluetta.

Kolme lomakotia, joissa 300 lasta oli viettämässä lomaansa, samoin kuin yksi leirintäalue sekä 12 maatilaa evakuoitiin palon tieltä. Liekkejä on sammuttamassa noin tuhat ihmistä sekä yli kaksikymmentä lentokonetta ja helikopteria. Kaksi sammutustyöntekijää kuoli eilen, kun heidän helikopterinsa osui korkeajännitejohtoon ja putosi maahan.

Cardonan pormestari Maria Angels Gasso epäili, että palo olisi sytytetty tahallaan. Espanjan kansallinen radio sanoi, että pikkupalot laajenivat hallitsemattomiksi kuivuuden ja kuumuuden takia. Osissa Kataloniaa lämpötila kohosi eilen 40 celsiusasteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme