Mainos
Mainos

Metsäpalot piinaavat Australiaa

Paloja kiihdyttivät kuumuus ja kuivat tuulet.

Metsäpalot tuhosivat useita asuinrakennuksia ja uhkasivat asuinalueita Australian suurimman kaupungin Sydneyn pohjoispuolella tänään. Osa alueen valtateistä jouduttiin sulkemaan maastopalojen takia, ja automatkalaisia jäi teille odottamaan pääsyä eteenpäin.

Paloja kiihdyttivät kuumuus ja kuivat tuulet. Lämpötila nousi korkeimmillaan 47 plusasteeseen. Ennätyshelteen takia Sydneyn sairaaloihin virtasi kuumuuden aiheuttamista oireista kärsiviä potilaita.

New South Walesin osavaltiossa riehui yli 40 maastopaloa, ja 3000 palomiestä oli töissä tai hälytysvalmiudessa niiden takia.

Myös Victorian osavaltiossa riehui maastopaloja. Arviolta 9000 hehtaaria maata on palanut, kymmeniä rakennuksia on tärveltynyt ja kaksi ihmistä loukkaantunut, viranomaiset kertovat. Myös Victorian pääkaupungissa Melbournessa mitattiin lämpöennätys, 41,7 astetta uudenvuodenaattona.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme