Mainos
Mainos

Metsästäjä seivästi karhun keihäällä ja kuvasi kaiken – "Vastenmielisen julmaa"

Kanadassa Albertan provinssi harkitsee syytteiden nostoa amerikkalaismetsästäjää vastaan, joka tappoi metsästämänsä mustakarhun keihäällä. Mies oli myös kuvannut kohua nostattaneen tapauksen videolle.

Alunperin kesäkuussa julkaistulla videolla näkyy, kuinka metsästäjä Josh Bowmar houkuttelee ensin karhun lähietäisyydelle ruoka-ansan avulla.

Tämän jälkeen Bowmar heittää karhua keihäällä, johon on myös kiinnitetty kamera. Haavoittunut karhu juoksee pois paikalta. Bowmar puolestaan juhlii osumaansa karhuun villisti.

– Seivästin sen täydellisesti, Bowmar kertoo kameralle.

– Se oli pisin heitto, jonka luultavasti pystyin tekemään.

Bowmar oli palannut noutamaan kuollutta karhua seuraavana päivänä. Mies itse on puolustanut tekoaan. Hänen mukaansa kyseessä oli eettinen tappo ja karhu oli kuollut nopeasti.

Eläinsuojelujärjestöt ovat kuitenkin tapauksesta eri mieltä.

– Se että heittää keihään karhun vatsan lävitse ja jättää sen kuolemaan pitkän, hitaan kuoleman, on vastenmielisen julmaa, Human Society Internationalin toiminnanjohtaja Rebecca Aldworth kommentoi CNN:lle.

– Metsästäjä ei noutanut karhua vasta kuin seuraavana aamuna, mikä viittaa siihen, että haavoittunut eläin saattoi kärsiä useita tunteja.

Tapauksen seurauksena Albertan provinssi suunnittelee kieltävänsä karhujen metsästyksen keihäällä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme