Mainos
Mainos

Metsästyksen kieltävä laki läpi Britanniassa

Metsästystä voimakkaasti rajoittava lakiesitys on saanut Britannian parlamentin hyväksynnän. Kolmetuhatta metsästyksen kannattajaa vastusti eilen raivokkaasti Lontoossa lakiesitystä vastaan.

Metsästyksen lähes kokonaan kieltävä lakiehdotus on saanut Britannian parlamentin hyväksynnän.

Kolmetuhatta metsästyksen kannattajaa ovat ottaneet rajusti yhteen poliisin kanssa Lontoossa. Kolmetuhatta mielenosoittajaa sai aikaan kaaoksen, osa kiipeili liikennevaloissa ja jotkut sytyttelivät tulia parlamenttitalon edustalle. Paikalle oli kutsuttu 700 poliisia vahtimaan mielenosoitusta. Poliisin ja mielenosoittajien yhteenottojen seurauksena pidätettiin kahdeksan ihmistä.

Parlamentti hyväksyi selvin numeroin lakiesityksen, joka kieltää kokonaan hirvien- ja jänisten metsästyksen, mutta sallii kiistellyn ketunmetsästyksen joillakin alueilla luvanvaraisesti.

Moni britti haluaisi kieltää aristokraattisena pidetyn metsästyksen kokonaan. Hallituksen rustaamaa lakiluonnosta voi pitää kompromissina, jonka toivotaan saavan myös metsästystä kannattavan parlamentin ylähuoneen hyväksynnän.

Metsästys on yli 300 vuotta vanha tapa Britanniassa. Vastustajat pitävät metsästystä julmana ja barbaarisena. Kannattajat, joiden joukossa on muunmuassa Prinssi Charles, katsovat metsästyksen olevan palvelus maanviljelijöille, joiden riesana ketut usein ovat. Metsästyksen katsotaan symboloivan englantilaisen yhteiskunnan kahtiajakoa rikkaisiin ja köyhiin.

(MTV3- AFP)

(Huomenta Suomi 17.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme