Mainos
Mainos

Michelle Obama kieltäisi roskaruoan kouluissa

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen, Michelle Obama, haluaa kohentaa kouluikäisten ruokavaliota ja vähentää lasten liikalihavuutta.

- Olemme sen velkaa lapsillemme. Nykyisin kouluissa tarjottavan ruoan voimin lapset eivät jaksa keskittyä ja panostaa koulunkäyntiin, kirjoittaa Obama Washington Post -lehdessä.

- Ja me olemme tämän uudistuksen velkaa myös maallemme, koska meidän hyvinvointimme riippuu seuraavien sukupolvien hyvinvoinnista.

4,5 miljardia dollaria maksavassa lakiesityksessä perehdytettäisiin kouluruokaloita terveelliseen ruokavalioon ja ohjeistettaisiin kouluja siinä, minkälaista ruokaa koululaisille tulisi myydä. Obama haluaisi, että lakiesityksen myötä roskaruuan myymisen kiellettäisiin kouluissa.

Liikalihavuus on yksi Yhdysvaltain merkittävimmistä terveysongelmista. Kaksi kolmesta aikuisesta ja 15 prosenttia lapsista kärsii ylipainosta tai liikalihavuudesta USA:ssa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme