Mainos
Mainos

Miehelle neljä vuotta vankeutta huumeiden hallussapidosta – teki itsemurhan oikeussalissa

Amerikkalaismies tappoi itsensä oikeussalissa kuultuaan saamansa tuomion pituuden, kertoo The Washington Post.

41-vuotias, Yhdysvalloista kotoisin oleva Tyler Martin Marhanka asui Taiwanissa, missä häntä myös syytettiin huumeiden hallussapidosta.

Kun oikeussalissa olleet viranomaiset huomasivat, että Marhankalla oli kädessään terävä metalliesine, oli jo liian myöhäistä. Marhanka survaisi esineen syvälle kaulaansa, ja veri alkoi ryöpytä.

Viranomaiset kertoivat myöhemmin, että Marhanka oli tehnyt itselleen aseen erottamalla sakset kahdeksi erilliseksi teräksi, jotka hän työnsi kaulaansa.

Syytetyn kotoa löytyi runsaasti huumeita

Tapahtumaketju sai alkunsa vain muutama hetki sen jälkeen, kun tuomari oli antanut Marhankalle neljän vuoden vankeustuomion unikonsiementen salakuljettamisesta Taiwaniin ja marihuanan kasvattamisesta.

Marhanka pidätettiin vuonna 2015, kun poliisi löysi ison kätkön laittomia huumeita Marhankan vuokraamasta talosta. Kätkö piti sisällään satoja kannabiskasveja ja kymmenen oopiumunikkoa.

Marhankan mukaan kasvit olivat hänen "harrastuksensa", ja hän aikoi käyttää niitä ainoastaan itse.

Silminnäkijät kertoivat, että kun tuomari luki tuomion ääneen, Marhanka kääntyi järkyttyneenä tuomion hänelle kääntänen tulkin puoleen.

– Neljä vuotta? kertoivat silminnäkijät Marhankan kysyneen.

Tulkki oli selittänyt Marhankalle, että tuomiosta voisi valittaa, mutta Marhanka ei halunnut.

– En halua elää enää, Marhanka oli huutanut ennen kuin oli puukottanut itseään kaulaan, katkaisten ainakin yhden valtimon.

Marhanka vietiin sairaalaan, mutta lääkärit eivät saaneet elvytettyä häntä.

Tuomioistuimeen halutaan läpivalaisulaite

Viranomaiset kertoivat, etteivät osanneet odottaa Marhankan tekevän jotain radikaalia.

– Pahoittelemme syvästi, että Tyrel Martin Marhanka tappoi itsensä tuomiona antamisen aikana. Hän oli yhteistyöhaluinen tutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana. Hän oli aina rauhallinen, eikä osoittanut ainoatakaan merkkiä siitä, että tekisi itsemurhan, Taiwanin tuomioistuin tiedotti AFP mukaan.

Marhanka oli naimisissa taiwanilaisen naisen kanssa ja heillä oli kaksi lasta. He olivat asuneet kauan Taiwanissa.

Viranomaiset kertoivat, että he suunnittelevat parantavansa turvallisuutta asentamalla läpivalaisulaitteet, joilla he voivat skannata ihmiset, ennen kuin nämä saapuvat tuomioistuimen kuultavaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme