Mainos
Mainos

Miehelle yli sadan vuoden vankilatuomio – hyväksikäytti pakolaisleirillä syyrialaislapsia

Turkissa oikeus on tuominnut 29-vuotiaan turkkilaismiehen 108 vuodeksi vankilaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti seksuaalisesti ainakin kahdeksaa syyrialaislasta pakolaisleirillä Gaziantepin provinssissa Etelä-Turkissa lähellä Syyrian rajaa.

Turkkilaisen Dogan-uutistoimiston mukaan mies työskenteli pakolaisleirillä siivoojana ja hyväksikäytti lapsia leirin vessatiloissa. Hän tarjosi lapsille rahaa yleensä 1,5-5 Turkin liiraa, joka on noin parista kymmenestä sentistä vajaaseen kahteen euroon.

Miehen puolustus oli vaatinut miehen vapauttamista, koska puolustuksen mukaan mies oli pakotettu tunnustamaan rikokset aikaisemmin poliisille. Tuomaristo hylkäsi vaatimukset Nizipin kaupungissa ja mies aloitti rangaistuksensa suorittamisen välittömästi, Dogan raportoi. Paikallisen The Birgun -sanomalehden mukaan miehen epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen ainakin 30:a lasta, mutta hän oli syytettynä vain kahdeksasta. Lehden mukaan kaikki uhrit ovat olleet 8–12-vuotiaita poikia.

Avustusjärjestöt ovat toistuvasti varoittaneet pakolaisten olevan hyvin haavoittuvassa asemassa. Turkin AFAD-virasto, joka on vastuussa pakolaisleiristä, on luvannut ottavansa käyttöönsä toimenpiteitä, jotta vastaavaa ei tapahtuisi enää.

Nizipin kaupungin lähellä olevassa pakolaisleirissä asuu yli 10 000 ihmistä. Yhteensä Turkissa on tällä hetkellä arvioiden mukaan 2,7 miljoonaa Syyrian pakolaista, ja heistä noin neljännes asuu pakolaisleireissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme