Mainos
Mainos

"Miekkavalaalle se oli vain leikkiä"

Merieläinten asiantuntija ei usko, että miekkavalas surmasi kouluttajansa tahallaan. Merimaailma SeaLifen intendentti Markus Dernjatin on hieman yllättynyt Orlandossa sattuneesta onnettomuudesta.

– Se oli valaalle ehkä leikki. Valaat eivät ole niin älykkäitä, kuin mitä me ihmiset haluamme ajatella niiden olevan. En usko, että Tilikum-valas oli mitenkään tietoisesti tappajavalas, Dernjatin sanoo.

Floridalainen miekkavalaiden kouluttaja on saanut surmansa eilen pudottuaan altaaseen ja jouduttuaan miekkavalaan hyökkäyksen kohteeksi. Turma sattui SeaWorld -vesieläinpuistossa Orlandossa.

Dernjatinin mukaan kaikki eläimet ovat arvaamattomia: esimerkiksi käärme, jota kouluttaja on kouluttanut kymmenen vuotta, saattaa yhtäkkiä purra kouluttajaansa.

Tilikum-valas on surmannut kouluttajansa myös vuonna 1991. Dernjatin ei henkilökohtaisesti pidä siitä, että merinisäkkäitä suljetaan akvaarioihin:

– Ne ovat sosiaalisia eläimiä, eivätkä aina pysty toteuttamaan luonnollista käyttäytymistään delfinaariossa. Se ilmenee monella tavalla - muun muassa poikasia voi kuolla, tai sitten voi olla outoa käyttäytymistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme