Mainos
Mainos

Mielenosoittajat ja sotilaat ottivat yhteen Perussa

Useita mielenosoittajia loukkaantui tänään Perussa, kun sotilaat ammuskelivat ilmaan väkivaltaisten yhteenottojen aikana. Lakkoilijat marssivat kaduille eri puolella maata uhmaten hallituksen julistamaa hätätilaa. He myös vannoivat jatkavansa lakkoilua.

Sairaalalähteiden mukaan loukkaantuneita oli ainakin 21, joista osa oli saanut ampumavammoja Liman pohjoispuolella sijaitsevassa Barrancassa. Sotilaat olivat ampuneet hajottaakseen ryhmän maanviljelijöitä, jotka heittelivät kiviä. Puolustusministeri Aurelio Loret de Mola kuitenkin kielsi, että sotilaat olisivat ampuneet mielenosoittajia kohti.

Perun hallituksen mukaan maassa on pidätetty 95 mielenosoittajaa, jotka vaativat korkeampaa palkkaa ja parempia työoloja. Presidentti Alejandro Toledo julisti eilen Peruun kuukauden kestävän poikkeustilan vastatoimena väkivaltaiseksi paisuneelle lakkoiluaallolle. Terveydenhoidon työntekijät ja maanviljelijät ovat virallisesti keskeyttäneet lakkonsa, mutta opettajat eivät ole antaneet periksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme