Mainos
Mainos

Mielenosoittajat raivoissaan Taiwanin ja Kiinan veljeilystä

Taiwanin presidentin Ma Ying jeoun tämänpäiväinen viiden minuutin tapaaminen korkea-arvoisen kiinalaislähettilään kanssa riitti saamaan mielenosoittajat raivoihinsa.

Ma tapasi lähettiläs Chen Yunlinin kehuakseen tätä osapuolten välille tiistaina solmituista sopimuksista, jotka mahdollistavat muun muassa suorat henkilö- ja rahtilennot, laivareitit ja elintarvikkeiden turvallisuutta koskevan yhteistyön.

Presidentin palatsin ulkopuolelle Taipeihin oli kerääntynyt tuhansia Taiwanin itsenäisyyttä kannattavia mielenosoittajia, jotka ottivat yhteen poliisin kanssa. Väkijoukko yritti tunkeutua palatsiin ja paiskoi poliiseja pulloilla, kivillä ja kananmunilla. Useita poliiseja ja mielenosoittajia loukkaantui yhteenotoissa.

Man ja Chenin tapaaminen oli korkea-arvoisin kohtaaminen sen jälkeen kun Taiwan erosi Kiinasta vuoden 1949 sisällissodan jälkeen. Kiina pitää Taiwania edelleen kapinallisena maakuntanaan.

Chen on Taiwanissa viisipäiväisellä vierailulla, joka päättyy huomenna.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme