Mainos
Mainos

Mielenosoittajat tuikkasivat rakennuksia tuleen Syyriassa

Väkivaltaisuudet jatkuivat tänään Syyrian eteläosissa. Larnakassa tarkka-ampujat tappoivat kaksi mielenosoittajaa ja haavoittivat kahta muuta. Tafasissa protestoijat tuikkasivat tuleen poliisiaseman ja hallitsevan Baath-puolueen paikallistoimiston.

Mielenosoituksien keskuspaikassa Daraassa väkijoukko juhli maan entisen presidentin Hafez al-Assadin patsaan jäännösten keskellä. Mielenosoittajat tuhosivat patsaan eilen.

Syyrian hallitus vapautti tänään 260 poliittista vankia pahamaineisesta Saydnayan vankilasta Damaskoksen pohjoispuolelta. Vapautetut olivat pääasiassa islamisteja, mutta joukossa oli myös toistakymmentä kurdia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan toimiston Syyrian kirjeenvaihtaja on karkotettu maasta. Hallituksen mukaan Reutersin uutisointi on ollut valheellista. Kirjeenvaihtaja oli työskennellyt maassa vuodesta 2006.

Aktivistit ovat koonneet syyrialaisia kansannousuun muun muassa Facebookin välityksellä. The Syria Revolution 2011 -niminen ryhmä oli tähän päivään mennessä kerännyt jo yli 87 000 ystävää Facebookissa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Etelä-Syyrian mielenosoituksissa on tällä viikolla kuollut ainakin 55 ihmistä. Riippumattomia tietoja alueelta on vaikea saada.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme