Mainos
Mainos

Mielenosoittajat tukkivat Bangkokin kadut

Kymmenettuhannet opposition kannattajat tukkivat tänään Bangkokin keskustan kadut Thaimaassa. Mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa ja vallan luovuttamista niin sanotulle kansanneuvostolle.

Noin 20 000 poliisia ja sotilasta oli levittäytynyt eri puolille kaupunkia, mutta kaduilla heitä ei juuri näkynyt. Viranomaiset eivät muutenkaan puuttuneet tilanteeseen.

Liikenne 12 miljoonan asukkaan Bangkokissa ei mennyt täysin tukkoon, koska ilmaratajuna ja veneliikenne kaupungin kanavissa toimivat. Protestoijat olivat myös luvanneet, että ambulanssit ja bussit päästetään kulkemaan.

Monet koulut pitivät ovensa kiinni. Jotkut kaupunkilaiset varastoivat ruokaa ja vettä, joskin useimmat kaupat olivat auki.

Mielenosoituksen johtohahmo Suthep Thaugsuban ei osannut sanoa, kuinka kauan ihmiset pysyvät kaduilla.

-Me emme lopeta ennen kuin voitamme, hän sanoi kannattajilleen.

Suthepin mukaan protestia myös tiukennetaan pääministerin eroon asti.

Päivällä tunnelma Bangkokin kaduilla oli osittain jopa riehakas, kun ihmiset lauloivat ja tanssivat. Iltaa kohti iloisiin tunnelmiin sekoittui myös epäilyksiä vastustajien provokaattorien mahdollisista hyökkäyksistä mielenosoittajien leiriin.

Oppositio haluaa "kansanneuvoston" 

Mielenosoittajien hampaissa olevan pääministerin Yingluck Shinawatran hallitus on jo eronnut, ja pääministeri on määrännyt ennenaikaiset vaalit pidettäväksi ensi kuussa. 

Oppositio kuitenkin haluaa, että Yingluck luovuttaa vallan heti kansanneuvostolle. Toistaiseksi on epäselvää, ketkä kaikki neuvostoon kuuluisivat.

Pääministeri kehotti tänään oppositiojohtajia ja puolueita saapumaan keskiviikkona kokoukseen, jossa keskusteltaisiin vaalien siirtämisestä.

Hallitus ei ole yrittänyt estää meneillään olevia protesteja, vaikka niiden pitkittyessä uskotaan vaikuttavan maan talouteen.

– Totta kai ne (protestit) vaikuttavat -- Olen hyvin stressaantunut. Asiakkaita ei ole nyt, koska vakioasiakkaani eivät voi ajaa tänne, sanoi kampaamon omistaja Tong.

Suomen ulkoministeriö kehottaa matkustajia varovaisuuteen Bangkokissa. Lisäksi neuvotaan välttämään mielenosoituksia ja iltaisin turhaa liikkumista kaupungilla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme