Mainos
Mainos

Mielenosoittajat uhkaavat lamauttaa Bangkokin

Thaimaan entisen pääministerin kannattajat uhkaavat uusilla mielenosoituksilla.

Opposition punapaitaiset protestoijat varoittavat, että lauantaiksi suunniteltu suurmielenosoitus tulee pysäyttämään koko Bangkokin. Mielenosoituksen tavoitteena on saada maan nykyinen hallitus järjestämään uudet vaalit.

- Lauantaina aiomme seisauttaa Bangkokin ja osoitamme mieltä myös muualla maassa, sanoi punapaitojen johtaja Jatuporn Prompan.

Thaimaan hallitus päätti tänään jatkaa tiukennettua turvallisuuslakia vielä viikolla. Laki on voimassa Bangkokissa ja kahdessa muussa provinssissa. Myös osalle pääkaupungissa partioivista sotilaista myönnettiin oikeus kantaa aseita, koska hallitus on tilanteesta "hyvin huolissaan".

- Tästä päivästä alkaen tarkastuspisteitä, hallitusrakennuksia ja armeijan tukikohtia vartioivat sotilaat saavat kantaa aseita. Tämän tarkoituksena on estää väkivaltaisuuksien lietsomista, kertoi maan armeijan edustaja, eversti Sunsern Kaewkumnerd.

Everstin mukaan oikeus koskee vain tärkeissä kohteissa olevaa armeijan henkilöstöä. Bangkokia turvaa parhaillaan noin 30 000 sotilasta.

Syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajat ovat osoittaneet mieltään myös kahtena edellisenä viikonloppuna. Yli 100 000 ihmistä kerääntyi Bangkokiin sunnuntaina 14. maaliskuuta. Viime lauantaina arviolta 65 000 mielenosoittajaa valtasi pääkaupungin kadut.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme