Mainos
Mainos

Mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa Thaimaassa

Tänään järjestettävä mielenosoitus on jo kolmas pääministeri Thaksin Shinawatran eroa vaativa mielenosoitus kuukauden sisällä.

Jopa sadan tuhannen mielenosoittajan odotetaan tänään osallistuvan Thaimaassa mielenosoitukseen, jossa vaaditaan maan pääministerin Thaksin Shinawatran eroa. Mielenosoitus on jo kolmas kuukauden sisällä.

Thaksin hajotti perjantaina parlamentin ja määräsi maahan ennenaikaiset vaalit. Vaalit oli alun perin määrä pitää vasta kolmen vuoden kuluttua. Tämä ei kuitenkaan rauhoittanut pääministerin vastaista oppositiota, joka on ilmoittanut protestoivansa niin kauan että Thaksin eroaa.

Paineet pääministeriä kohtaan ovat kasvaneet sen jälkeen, kun Thaksinia ja hänen perhettään alettiin epäillä veropetoksesta yrityskaupan yhteydessä. Perhe myi Thaimaan suurimman telekommunikaatioyhtymän Shin Corpin osakkeet singaporelaiselle yritykselle viime kuussa. Perhe sai osakkeista 73,3 miljardia bahtia eli 1,56 miljardia euroa verottomana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme