Mainos
Mainos

Kiovassa kahakoidaan jo neljättä yötä

Ukrainassa kymmenet tuhannet hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat kokoontuneet Kiovan kaduille neljättä yötä peräkkäin. 

Suoraa nettilähetystä Kiovasta välittävän Ustream.tv:n mukaan yhdellä protestipaikalla poltetaan autonrenkaita ja ammutaan raketteja. Paikalla on runsaasti savua.

Russia Todayn mukaan protestoijat heittävät poliiseja kivillä ja polttopulloilla. Poliisi on vastannut muun muassa kumiluodeilla.

Muutama tuhat mielenosoittajaa on piirittänyt Yhdysvaltojen suurlähetystön vastustaakseen Yhdysvaltojen sekaantumista Ukrainan asioihin.

Itsenäisyyden aukiolla protestoijat ovat nostaneet barrikadien korkeutta lumella täytettyjen säkkien avulla. Oppositiojohtaja Vitali Klitshko varoitti aiemmin illalla, että poliisi aikoo tyhjentää aukion mielenosoittajista.

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh tapasi illalla oppositiojohtajia. Tapaamisen jälkeen he uhkasivat, että hallituksella on 24 tuntia aikaa vastata opposition vaatimuksiin, kuten mielenosoitukset kieltävien lakien poistoon.

- Jos Janukovitsh ei tee myönnytyksiä, hyökkäämme huomenna, sanoi Klitshko.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme