Mainos
Mainos

Mielenosoitukset kiihtymässä Ukrainassa

Yli satatuhatta opposition presidenttiehdokkaan Viktor Jushtshenkon kannattajaa osoittaa mieltään Kiovassa parlamenttitalon luona. Parlamentin on määrä käsitellä vaalikiistaa tänään erityisistunnossa.

Mielenosoitukset ovat jatkuneet läpi yön Kiovan keskustassa. Arviolta yli satatuhatta opposition presidenttiehdokkaan Viktor Jushtshenkon kannattajaa on marssinut Kiovassa parlamenttirakennuksen luokse. Parlamentin on määrä pitää tänään iltapäivällä erityisistunto, missä vaalikiistaa käsitellään.

Uutistoimisto AFP:n mukaan myös Lvivin kaupungin keskustaan on kokoontunut lähes 100 000 Jushtshenkon kannattajaa osoittamaan mieltään.

Neljä ukrainalaiskaupunkia on kieltäytynyt tunnustamasta maan presidentinvaalien tuloksia, kerrottiin Ukrainan televisiossa aamupäivällä. Tähän mennessä opposition taakse ovat asettuneet Vinnitsa, Kiova ja Länsi-Ukrainassa sijaitsevat Lviv sekä Ivano-Frankivsk. Televisiotietojen mukaan myös Ternopilin kaupunki aikoo torjua pääministeri Viktor Janukovitshin vaalivoiton.

Länsimielisen opposition ehdokkaan Jushtshenkon suosio on ollut korkeimmillaan lännessä ja Janukovitshin idässä.

Oppositiojohtaja vetoaa kansainväliseen yhteisöön

Jushtshenko vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se tunnustaisi hänet sunnuntain kiisteltyjen presidentinvaalien voittajaksi.

Virallisten tulosten mukaan vaalin voitti Venäjän tukema Janukovitsh. Äänestyksen päätyttyä julkistetut ovensuukyselyt ennustivat kuitenkin selvää voittoa Jushtshenkolle. EU ja Yhdysvallat ovat arvostelleet vaaleja vilpillisiksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 22.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme