Mainos
Mainos

Mielenosoitukset ovat jatkuneet Iranissa

Oppositiota tukevat suurmielenosoitukset Iranin pääkaupungissa Teheranissa ovat jatkuneet. Tänään on surtu alkuviikon protesteissa surmansa saaneita.

Iranin hallinto lupaa tavata oppositiojohtoa ja tutkia syytökset vilpistä presidentinvaaleissa. Viikon kestäneet levottomuudet ovat vakavimpia sitten vuoden 1979 vallankumouksen.

Aiemmin tänään myönnettiin lupa presidentti Mahmud Ahmadinejadin vastaisen mielenosoituksen pitämiselle Teheranissa tulevana lauantaina. Asiasta kertoo vaalit hävinnyttä Mir HosseinMousavia kannattavan liikkeen internetsivusto.

Marssille osallistuvat sekä Mousavi että entinen presidentti Mohammad Khatami.

Iranin viranomaiset ovat toistuvasti kieltäneet mielenosoitukset, mutta siitä huolimatta Mousavin kannattajat ovat osoittaneet päivittäin mieltään viime perjantaista lähtien. Muulle maailmalle tihkuneiden tietojen mukaan mielenilmauksissa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä.

Teheranin lisäksi mielenosoituksia on pidetty kaikissa suurimmissa kaupungeissa.

(MTV3 - AFP)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 18.6.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme