Mainos
Mainos

Mielenosoitukset varjostavat Naton juhlapäivää

Sotilasliitto Nato aloittaa tänään 60-vuotisjuhlallisuudet Ranskan Strasbourgissa ja Saksan Kehlissä. Kaksipäiväiseen juhlakokoukseen osallistuvat Nato-jäsenmaiden johtajat.

Huippukokouksen pääaiheita ovat uuden pääsihteerin valinta ja Afganistanin sotilasoperaation tulevaisuus. Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on mainittu julkisuudessa vahvimmaksi ehdokkaaksi Nato-johtoon.

Huippukokousta varjostavat kuitenkin rajut mielenosoitukset. Eilen Ranskan poliisi pidätti noin 200 ihmistä, jotka osallistuivat Naton vastaiseen protestiin Strasbourgissa.

Mielenosoittajat rikkoivat ikkunoita ja autoja sekä heittivät mellakkapoliisia kivillä. Poliisi yritti taltuttaa mellakoitsijoita kyynelkaasulla ja kumiluodeilla.

Viranomaiset pelkäävät, että tänään ja huomenna on luvassa vielä väkivaltaisempia mellakoita. Protestiryhmät ovat aiemmin sanoneet haluavansa aiheuttaa sekasortoa Nato-kokoukseen.

Nato-juhlakokousta on turvaamassa kaikkiaan 25 000 poliisia ja sotilasta.

(MTV3- Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme