Mainos
Mainos

Mielenosoitus Valko-Venäjällä muuttui väkivaltaiseksi

Useita ihmisiä loukkaantui ja ainakin 50 pidätettiin mielenosoituksissa Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä eilen illalla. Mellakat puhkesivat Venäjän ja Valko-Venäjän välistä yhdentymissopimusta vastustavien mielenosoittajien ja poliisin ottaessa yhteen.

Noin 5 000 ihmisen mielenosoitusmarssi sujui aluksi rauhallisesti. Myös poliisi salli periaatteessa kielletyn poliittisen mielenosoituksen. Mellakat alkoivat mielenosoittajien pyrkiessä Venäjän suurlähetystön edustalle.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan poliisi pidätti 70 mielenosoittajaa ja loukkaantuneita oli tusinoittain. Silminnäkijäöiden ja opposition arviot pidätetyistä vaihtelivat 100:sta 200:een.

Venäjän ja Valko-Venäjän presidentit Boris Jeltsin ja Aleksandr Lukashenko allekirjoittivat eilen puitesopimuksen maiden välisestä valtioliitosta. Mielenosoittajat sanoivat pelkäävänsä, että sopimus johtaa Valko-Venäjän Moskovan hallintaan viiden itsenäisyyden vuoden jälkeen.
(STT-Reuter-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme