Mainos
Mainos

Mielenosoitus Yhdysvaltoja vastaan Bagdadissa

Irakin pääkaupungissa on osoitettu tänään, etteivät kaikki bagdadilaiset ole USA:n joukkojen puolella.

Kymmenet irakilaiset osoittivat sunnuntaina mieltään Yhdysvaltoja vastaan Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Mielenosoittajat syyttivät USA:ta siitä, että se on kiinnostuneempi öljystä kuin Irakin auttamisesta takaisin jaloilleen.

Mielenosoittajat olivat kerääntyneet Palestiina-hotellin edustalle, jossa amerikkalaisjoukot eristivät heidät piikkilangoilla.

Mielenosoittajien mukaan amerikkalaiset eivät ole tehneet mitään auttaakseen sähkön, veden ja tietoliikenteen tai järjestyksen palauttamisessa Bagdadiin.

- Missä on sähkö? Missä on vesi? Miksi täällä on tällainen kaaos? Olisi ollut parempi, jos Saddam Hussein olisi pysynyt vallassa, huusi vihainen taksinkuljettaja.

Mielenosoittajat huusivat Yhdysvaltain vastaisia ja Irakia ylistäviä iskulauseita. Yhden mielenosoittajan mukaan mielenilmauksella haluttiin "kertoa amerikkalaisille, että juuri he nostivat Saddamin valtaan, ja nyt he yrittävät pakottaa meidät hyväksymään vallanpitäjiä, joista emme pidä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme