Mainos
Mainos

Mielenterveys puhuttaa Yhdysvalloissa: "Emme voi vangita ihmisiä sekavuudesta"

Yhdysvalloissa on pohdittu Arizonan joukkomurhasta syytetyn miehen motiiveja sekä sitä, olisiko murhenäytelmä voitu estää. Syytetty, 22-vuotias Jared Lee Loughner, oli käyttäytynyt omituisesti ja uhkaavasti jo jonkin aikaa.

- Emme voi laittaa ihmisiä lukkojen taakse vain siksi, että he ovat sekavia, sanoi mielenterveysongelmien asiantuntija, tohtori Victor Schwartz uutistoimistoille.

Schwartz muistutti, että läheskään kaikki mieleltään häiriintyneet eivät ole väkivaltaisia.

Osa Loughnerin kouluaikaisista ystävistä on kuvaillut tätä erittäin miellyttäväksi ihmiseksi. Hän oli alkanut käyttäytyä omituisesti ilmeisesti vasta viime vuosina.

Loughner oli ensi kertaa oikeuden edessä myöhään eilisiltana Suomen aikaa, jolloin hänet asetettiin virallisesti syytteeseen. Seuraava oikeuskäsittely on kahden viikon kuluttua.

Presidentti Barack Obama matkustaa huomenna Arizonaan ja osallistuu uhrien muistotilaisuuteen. Ammuskelussa kuoli kuusi ja haavoittui 14. Heistä kongressiedustaja Gabrielle Giffords on yhä kriittisessä tilassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme