Mainos
Mainos

Mielipidemittaus Kyproksella: Ei yhdistymiselle

Kyproksenkreikkalaisten enemmistö vastustaa YK:n kätilöimää Kyproksen yhdistymissopimusta, paljastaa tuore mielipidekysely. Sopimuksesta pidetään kansanäänestys saarella huomenna.

Kansainvälinen yhteisö on pitänyt itsestäänselvänä, että Kyproksen kreikkalaiset tukevat yhdistymistä, mutta nyt kansainvälinen painostus näyttää kääntyneen itseään vastaan. Yritys yhdistää kahtia jakautunut saari ennen kuin se liittyy EU:hun vappuna on ollut alusta asti vastatuulessa. Erityisesti hanketta on vastustanut saaren turkkilaisen osan presidentti Rauf Denktash.

Jos yhdistyminen ei onnistu, vain saaren kreikkalainen osa tulee Euroopan Unionin jäseneksi toukokuun ensimmäinen päivä.

Huomisessa kansanäänestyksessä on 631 801 rekisteröityä äänestäjää. Lähes puoli miljoonaa heistä on Kyproksen kreikkalaisia ja vain reilu satatuhatta saaren turkkilaisia.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme