Mainos
Mainos

Mielipidetutkimus: Oppositiojohtaja ohitti Netanyahun

Useimmat israelilaiset äänestäisivät oppositiossa olevan työväenpuolueen johtajaa Ehud Barakia ennemmin kuin pääministeri Benjamin Netanyahua, jos vaalit pidettäisiin nyt. Näin kertoo perjantaina Maariv-sanomalehdessä julkistettu mielipidetutkimus, johon osallistui 501 israelilaista.

Barakia kannattaa Maarivin mukaan 39 prosenttia israelilaisista ja Netanyahua 31 prosenttia. Kyselyn tulokset eivät kuitenkaan ole ehdottoman varmoja, sillä Yediot Aharot -sanomalehdessä julkistetun toisen mielipidetutkimuksen mukaan Barakin kannatus olisi jopa 45 prosenttia, Netanyahun 33.

Netanyahun kannatus on joka tapauksessa laskussa ja hän on kohdannut vastustusta myös ministerikollegojensa taholta. Syynä on hänen oikeistopolitiikkansa, joka on jumiuttanut rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa.

Israelilaisista 56 prosenttia pelkää vasemmiston ja oikeiston välisten erimielisyyksien johtavan sotaan, kun taas 21 prosenttia pitää maata sisäisesti yhtenäisenä. Poliittinen ristiriita oikeiston ja vasemmiston välillä syntyi työväenpuoluetta edustaneen pääministeri Yitzak Rabinin murhan jälkeen. Molemmat osapuolet ovat syyttäneet toisiaan väkivaltaan kiihottamisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme