Mainos
Mainos

Mies ammuttiin kuoliaaksi kotonaan – läheiset uskovat lemmikkipapukaijan yrittävän kertoa syyllisen

Omistajansa oletettuja viimeisiä sanoja toisteleva papukaija saattaa olla murhan ainoa silminnäkijä. 

Toukokuussa 2015 Martin Duram, 45, ammuttiin kotonaan kuoliaaksi, kertoo yhdysvaltalainen Wood-tv. Hänet löydettiin kotoaan vaimonsa Glennan viereltä, jolla niin ikään oli ampumahaava päässään, mutta hän selvisi tapauksesta elossa. Vaimoa pidettiin aluksi veriteon toisena uhrina, mutta nyt poliisi on alkanut epäillä, että hän saattaisi olla syyllinen miehensä kuolemaan.

Glenna Duram sanoo, ettei hän muista tapahtumista mitään. Hän sanoo muistavansa vain heränneensä sairaalasta.

Glenna oli kuitenkin jättänyt kolme itsemurhaviestiä ennen miehensä kuolemaan johtaneita tapahtumia. Hän väittää, ettei muista kirjoittaneensa niitä.

– Tiedän, että en tappanut aviomiestäni, Glenna sanoi poliisille Wood-tv-uutiskanavan mukaan.

Linnun toistamat äänet avain tapahtumiin

Martin omisti afrikkalaisen harmaapapukaija Budin, joka on toistellut veriteon jälkeen lausetta Don’t f***ing shoot! eli vapaasti kääntäen Älä h*lvetti ammu! omistajansa äänellä.

Ääniä matkivan linnun uskotaan olleen tapauksen ainoa silminnäkijä, joka toistelee kuulemaansa omistajansa viimeisiä sanoja.

Martinin sukulaiset uskovat tapahtumien tallentuneen linnun muistiin.

– Se lintu nappaa kaikenlaisia ääniä ja sillä on hyvin likainen kieli, Martinin äiti sanoi Wood-tv-uutiskanavalle.

– Henkilökohtaisesti uskon linnun olleen paikalla ja se muistaa Martinin sanat, isä kertoo.

Vanhempien kanssa samoilla linjoilla on myös Martinin ex-vaimo Christina Keller, jonka luona Bud-papukaija nyt asuu. Keller kertoo linnun omistajansa oletettujen viimeisten sanojen lisäksi toistelevan litaniaa, joka kuulostaa kahden henkilön, miehen ja naisen, riidalta.

– Kuulen kahden ihmisen riitelevän intensiivisesti. Heidän äänensä kuulostavat tutuilta, vaikka sanoista ei saa selvää, Keller sanoo.

Poliisi ei ole toistaiseksi varma, voiko lintua käyttää todisteena Glenna Duramia vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme