Mainos
Mainos

Mies hyökkäsi Saddamin kimppuun oikeussalissa

Oikeus ei puuttunut mitenkään tapaukseen, joka sattui torstaisen oikeudenistunnon lopussa, lausunnossa todettiin. Saddamin mahdollisesti saamista vammoista lakimiehillä ei ollut tietoa.

Mies hyökkäsi Irakin entisen presidentin Saddam Husseinin kimppuun oikeussalissa, Saddamin puolustusasianajajat kertoivat lausunnossaan.

Hyökkäys johti tuntemattoman miehen ja Saddamin väliseen nyrkkitappeluun. Oikeus ei puuttunut mitenkään tapaukseen, joka sattui torstaisen oikeudenistunnon lopussa, lausunnossa todettiin. Saddamin mahdollisesti saamista vammoista lakimiehillä ei ollut tietoa.

Irakilainen erikoistuomioistuin pui torstain esikäsittelyssä mahdollisia syytteitä, jotka koskisivat shiiojen kansannousun väkivaltaista kukistamista Saddamin hallintokaudella Persianlahden sodan jälkeen.

Saddamin puolustuksesta vastaava ryhmä toimii Jordaniasta. Sen brittiläinen konsultti, lakimies Abdel Haq Alani kertoi uutistoimisto AFP:lle kehottaneensa puolustusta boikotoimaan esikäsittelyä, kunnes Saddamille on järjestetty kunnollinen oikeusapu, johon hän oikeutettu.

Alanin mukaan Saddamille ei kerrottu hänen oikeuksistaan, eikä hän ole saanut yhtään apua kansainvälisen oikeuden asiantuntijoilta. Hänellä ei myöskään ole ollut tarpeeksi aikaa neuvotella irakilaisen lakimiehensä kanssa, Alani sanoi.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme