Mainos
Mainos

Mies löysi ja palautti 50 000 kruunun saaliin – ei saanut edes kiitosta

Ruotsissa viime kesänä kävelyllä ollut Janne Havnö löysi yllätyksekseen laukun, jossa oli sisällä noin 50 000 kruunua (hieman yli 5000 euroa). Rehellisenä miehenä Havnö palautti löytönsä poliisille, kertoo Aftonbladet. Yllätyksekseen mies ei kuitenkaan saanut teostaan sen paremmin kiitosta kuin löytöpalkkiotakaan.

Havnö löysi 50 000 kruunua sisältävän kassin ojaan hylättynä elokuussa. Kassissa oli mukana useita kuitteja Vansborossa sijaitsevasta apteekista.

– Laskin yhteen yksi plus yksi ja totesin, että kassissa on oltava osa saaliista, joka oli viety apteekkimurron yhteydessä aiemmin samalla viikolla, Havnö kertoo.

Mies palautti pussin poliisille ja kysyi sen jälkeen, keneen hän voi ottaa yhteyttä tiedustellakseen mahdollista löytöpalkkiota. Apteekista hänet kehotettiin ottamaan yhteyttä poliisiin, poliisista puolestaan apteekkiin. Loppujen lopuksi kiitosta tai palkkiota ei kuulunut kumpaakaan kautta.

Havnö sai kylläkin hieman toisenlaisen kiitoksen teostaan. Eräänä päivänä mieheen otettiin yhteyttä kukkakaupasta, josta nimetön henkilö oli lähettänyt hänelle kukkia viestin kera.

– Kiitos rehellisyydestäsi tässä korruption ja varkauksien yhteiskunnassa. Itse olisin luultavasti juhlinut, ottanut rahat ja tuhlannut ne etelänmatkoihin, huumeisiin ja olueen. Mutta sitten en olisi luultavasti nukkunut öitäni hyvin, viestissä oli lukenut.

– Olin täysin ällikällä lyöty, Havnö sanoo.

Löytöpalkkion suhteen hän on luovuttanut jo toivonsa.

– En välitä, jos en saa löytöpalkkiota. Ainoa asia, jonka haluaisin, on kiitos.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme