Mainos
Mainos

Mies luulee enemmän kuin osaa?

Amerikkalaisen kansanuskomuksen mukaan mies inhoaa kysellä, missä tavarat kotona sijaitsevat, kun nainen puolestaan tietää lähes aina niiden sijainnin. Tuore tutkimus viittaa siihen, että tässäkin uskomuksessa on totuuspohjaa.

Asiaa selvitettiin Floridan yliopistossa. Tutkimustuloksien mukaan miehet luottavat naisia enemmän siihen, että he löytävät hakemansa esineet ilman apua. Todellisuudessa naiset kuitenkin tietävät paljon paremmin, mistä mikin löytyy.

-Muistista voidaan sanoa, että miehellä on enemmän itseluottamusta kuin kykyä, kun taas naisella tilanne on päinvastainen, totesi psykologian professori Robin West.

Westin tutkimusryhmän testiin osallistui 300 miestä ja naista. Osallistujat joutuivat näyttämään tietokonemonitorilla, mihin he haluavat sijoittaa 20 tavallista esinettä. 30-45 minuuttia myöhemmin heitä pyydettiin ilmoittamaan, mistä esineet löytyvät. Lopputuloksissa havaittiin, että naiset peittosivat miehet järjestelmällisesti.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme