Mainos
Mainos

Mies menetti muistinsa 12 vuoden ajalta –kuvitteli elävänsä vuotta 2001

Italialainen lääkäri on palannut töihin kuntouduttuaan 12 vuoden muistinmenetyksestä, la Repubblica kertoo. Kadonneita vuosia hän ei kuitenkaan saa enää takaisin.

Pierdante Piccioni joutui auto-onnettomuuteen toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 2013. Yllätys oli suuri, kun hän herätessään kuvitteli elävänsä yhä vuotta 2001. Piccioni on verrannut aivojaan tietokoneesen, jonka kovalevyltä katosi yhtäkkiä 12 vuoden tiedostot.

– Halusin lähteä karkuun. Näin vaimoni vanhentuneena ja lapseni, joiden muistin olevan pikkulapsia, parrakkaina. Kun katsoin peiliin, välillä pyörryin, Piccioni kertoo.

12 vuoden aikana oli tapahtunut paljon muutakin: Italia oli siirtynyt liirasta euroon, World Trade Center oli romahtanut terrori-iskussa eikä Silvio Berlusconi ollut enää pääministeri. Myös Piccionin äiti oli kuollut vuoden 2001 jälkeen.

Paluu töihin

Vaikka monet ehdottivat Piccionille eläkkeelle siirtymistä, kävi hän sitkeästi läpi kaksi vuotta kestäneen kuntoutuksen. Nyt mies on palannut töihin Lombardiassa sijaitsevan Codognon sairaalan ensiapuun. Hän on kuitenkin joutunut opettelemaan monet asiat uudelleen.

– Muistot ja tunteet, jotka elin niiden 12 vuoden aikana, ovat kadonneet. On kuin olisin uudelleensyntynyt.

Piccioni uskoo olevansa kokemuksensa myötä parempi lääkäri kuin aiemmin. Hän osaa omien sanojensa mukaan ymmärtää ja kuunnella potilaitaan paremmin. Hän kuitenkin painottaa, ettei hänen ammattitaitonsa lääkärinä ollut muuttunut muistissa olevan aukon vuoksi.

Piccioni aikoo nyt kirjoittaa kokemuksistaan kirjan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme