Mainos
Mainos

Mies selvisi hengissä kahdesta iskusta – "Halusin palata etsimään poikaani"

Bley Mokono on haavoittunut olkapäähän eikä kuule enää vasemmalla korvalla. 40-vuotias mies selvisi hengissä kahdesta itsemurhaiskusta Stade de France-stadionin kupeessa. Hän kutsuu sitä ihmeeksi.

Perjantai-iltana Mokono oli matkalla Ranska-Saksa -jalkapallo-otteluun ystävänsä Rashidin ja 13-vuotiaan poikansa Ryanin kanssa. Ennen sisäänmenoa hänen ystävänsä halusi poiketa hakemaan syötävää, joten kolmikko pysähtyi ostamaan täytetyt sämpylät D-sisäänkäynnin lähellä sijaitsevan baarin ulkotiskiltä.

Odotellessaan tilauksen valmistumista Mokono päätti käydä vessassa. Hän jätti ystävänsä ja poikansa ulos ja poistui sisälle ravintolaan. Vessassa hän tapasi erikoisen miehen.

– Törmäsin henkilöön, jolla oli parta, kapeat kasvot ja joka hikoili. Huomasin, että hän oli hermostunut. Hän nojasi käsienpesualtaaseen ja tuijotti peiliin. Minä ajattelin, että onpa kummallinen tyyppi, Mokono kertoi BFMTV-televisiokanavan haastattelussa.

Kun Mokono palasi ulos, hänen poikansa meni vuorostaan käymään vessassa. Täytetyt sämpylät olivat viimein valmiita.

– Kun sain leivän käteeni, parin metrin päässä räjähti, Mokono kertoo.

Poika oli räjähdysten aikaan vessassa.

Mokono katsoi ympärilleen ja yritti puhua maassa makaavalle, veren peittämälle naiselle, mutta tämä ei kuullut. Hän auttoi naisen pystyyn, kunnes kohta räjähti uudelleen. 

Poika Ryan oli edelleen yksin vessassa.

– Minä halusin palata etsimään poikaani. Poliisi sanoi, älä mene, me evakuoimme, Mokono kertoo RTL-kanavan radiohaastattelussa.

Mokono palasi kielloista huolimatta ravintolaan, hän etsi ja huusi poikaansa, mutta ei löytänyt tätä. Peläten pahinta hän palasi poliisien luokse. Siellä selvisi, että poika oli ennätetty evakuoida takaoven kautta.

– Kun näin Ryanin, olin hyvin helpottunut. Isänä minulle oli raskasta tajuta, etten ollut voinut suojella poikaani tuossa tilanteessa. 

Lähteet: BFMTV ja RTL

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme