Mainos
Mainos

Mies sytytti itsensä tuleen Breivikin oikeudenkäynnin ulkopuolella

Oslossa itsensä tänään tuleen sytyttäneellä miehellä ei ilmeisesti ole yhteyttä Anders Behring Breivikin oikeudenkäyntiin, kertoo uutistoimisto NTB. Mies sytytti itsensä tuleen oikeustalon edustalla, jossa jatkuu oikeudenkäynti joukkosurmaaja Breivikiä vastaan.

Mies oli aiemmin yrittänyt tavata oikeustalon lähellä olevassa toimistossa asianajaja Bente Rolia, joka ei kuitenkaan ollut paikalla. Asianajaja Rolilla ei ole tekemistä terrorioikeudenkäynnin kanssa.

Vakavia palovammoja saanut 49-vuotias mies on hoidossa sairaalassa.

Sanomalehti VerdensGangin mukaan mies kaatoi palavaa nestettä paidalleen, jonka hän sitten tuikkasi tuleen. Sen jälkeen hän pyrki sisälle oikeustaloon, mutta poliisit ottivat hänet kiinni ja kaatoivat maahan. Poliisit sammuttivat liekit kaatamalla miehen päälle vettä juomapulloistaan.

Poliisi tyhjensi oikeustalon ympäristön ihmisistä välikohtauksen jälkeen. Breivikin oikeudenkäyntiä jatkettiin normaalisti, mutta oikeussalin ovet lukittiin ja ovelle määrättiin vartijoita.

Oikeus jatkoi tänään Utöyan saaren verilöylystä selvinneiden kuulemista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme