Mainos
Mainos

Mies tuomittiin 70 vuoden vankeuteen lapsensa pahoinpitelystä – Lääkäri CNN:lle: Vammat saattoivat johtua sairaudesta

Yhdysvaltalainen Jim Duncan tuomittiin 70-vuoden vankeusrangaistukseen lapsen pahoinpitelystä yli kaksi vuosikymmentä sitten. Uutiskanava CNN:n haastattelema mies kuitenkin vakuuttaa edelleen syyttömyyttään. Myös miehen läheiset pitävät tuomiota vääränä.

Floridalainen Jim Duncan istuu parhaillaan vankilassa oman lapsensa pahoinpitelystä.

Mies tuomittiin sen jälkeen, kun hän oli vienyt vauvaikäisen poikansa sairaalan päivystykseen yhdessä vaimonsa kanssa. Pariskunta oli huomannut, että lapsi kipuili, eikä pystynyt liikkumaan normaalisti.

Lääkärissä lapsella todettiin kallonmurtuma ja 13 katkennutta luuta. Pojan vartalosta ei kuitenkaan löydetty mustelmia. Lääkäri päätti ilmoittaa vammoista poliisille.

Duncan tuomittiin myöhemmin lapsen pahoinpitelystä pitkään vankeusrangaistukseen.

"En ole koskaan uskonut, että hän olisi vahingoittanut minua"

Mies vakuuttaa syyttömyyttään edelleen, istuttuaan jo yli 20 vuotta vankilassa.

– Olen syytön. En vahingoittanut poikaani, Duncan kertoi CNN:n haastattelussa.

Myös Duncanin lähiomaiset kertovat olevansa vakuuttuneita miehen syyttömyydestä.

– En ole koskaan uskonut, että hän olisi vahingoittanut minua. En usko sitä, kertoi Duncanin 20-vuoden ikään ennättänyt Kody-poika, jonka pahoinpitelystä Duncan alun perin tuomittiin.

Kody ei ole tavannut isäänsä sen jälkeen kun tämä tuomittiin, sillä lain silmissä hän on miehen rikoksen uhri.

– Toivon, että voisin puhua hänelle henkilökohtaisesti. Haluaisin vain nähdä isäni, nuori mies kertoi CNN:n toimittajalle.

Duncanin tapaukseen perehtynyt radiologi David Ayoub on CNN:n mukaan kertonut, että Duncanin pojan vammat saattoivat johtua sairaudesta, joka esti pojan luiden normaalin kehittymisen. Ayoubin mukaan on mahdollista, että lapsen luut olivat sairaudesta johtuen epätavallisen hauraita.

Duncanin toivetta uudesta oikeudenkäynnistä käsitellään floridalaisessa oikeusistuimessa ensi viikolla. Tapauksen syyttäjät eivät ole muuttaneet kantojaan tuomion suhteen. CNN:n mukaan Duncan kuitenkin toivoo, että uusi asianajaja ja vuosien saatossa kehittynyt lääketiede johtaisivat oikeudessa miehen vapauttamiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme